Euro albums

Na vele jaren van voorbereiding is op 1 januari 2002 het moment gekomen, dat Europa, en met name de z.g. Euro-landen gebruik gaan maken van de Euro-biljetten en munten. Niet alleen heeft dit ingrijpende gevolgen voor ons betalingsverkeer, maar ook voor u als verzamelaar gaat een geheel nieuwe wereld open. Beperkte de muntverzamelaar zich in het verleden vaak tot het verzamelen van munten uit één land, nu wordt het verzamelen van munten uit 12 landen een “HOT ITEM”, mede door het feit, dat alle verschillende Euro’s uit alle 12 verschillende landen ook daadwerkelijk in alle 12 landen circuleren. De verkrijgbaarheid lijkt vereenvoudigd en nodigt uit tot het opsporen van voorlopig alle 96 (12 x 8 munten) verschillende Euro-munten per jaar. (Vanaf 2007 13 verschillende landen, vanaf 2008 15 verschillende landen, vanaf 2009 16 verschillende landen en vanaf 2011 17 verschillende landen).

HARTBERGER® zou HARTBERGER® niet zijn, als hiervoor niet een speciaal voordrukalbum werd ontwikkeld. Omdat deze albums niet alleen in Nederland, maar vanaf nu in geheel Europa leverbaar zijn, zijn er meerdere opties leverbaar, met betrekking tot de indelingen.
Elk jaar verschijnt voor elk land een blad waarop de 8 verschillende Euro-munten zijn afgebeeld (1 Euro-cent t/m 2 Euro), enkele landen beginnen reeds in 1999. Deze bladen zijn ook los verkrijgbaar, zodat u elk land apart kunt verzamelen.

Bovenstaande albums zijn in 2 uitvoeringen leverbaar:

Daarnaast is ook apart leverbaar:

Van alle albums is de band GMS los verkrijgbaar, welke is voorzien van een rugvenster. De band wordt compleet geleverd met een kartonnen blad, waarop alle landen op kaartjes zijn afgebeeld. Deze kunnen naar behoefte worden uitgeknipt of gesneden, en in het rugvenster van de band worden geplaatst.

Er worden van verschillende landen ook speciale Herdenkings Euro-munten geslagen. Deze Euro’s zijn alleen een wettig betaalmiddel in het land van herkomst, en niet in de andere Euro-landen. Voor deze munten zijn blanco bladen verkrijgbaar met vakindeling GMI20R.

Wilt u alle letters/muntsteden van Duitsland sparen dan heeft u totaal 5 bladen nodig, op deze bladen kunt u aangeven welke letter u spaart op dit blad. In het S1 Euroalbum zit 1 blad van Duitsland. De extra bladen kunt u vinden bij inhouden en supplementen. Ook van Monaco, San Marino en Vaticaan zijn extra de bladen los verkrijgbaar, deze kunt u vinden bij inhouden en supplementen.

Hieronder staan de meest verkochte albums van dit moment:

 

Hartberger Euroalbum 2017 alle landen

Euroalbum 2017 alle landen

 

2 Euro Herdenkingsmunten album

Coincard album Nederland

5 Euro & 10 Euro Herdenkingsmunten NL